Պացիենտների համար
- Covid 19
- Մաշկային հիվանդություններ
- Մարսողական համակարգ
- Սիրտ-անոթային համակարգ
- Թերապիա
- Ոսկրա-մկանային համակարգ
- Քիթ-կոկորդ-ականջաբանություն
- Նյարդային համակարգ
- Ուրոլոգիա
- Գինեկոլոգիա
- Առաջին օգնություն
- Էնդոկրինոլոգիա
- Վիրաբուժություն
- Առողջ ապրելակերպ
- Ախտորոշում
Մթերքներ, որոնք նպաստում են երիկամներում քարերի առաջացմանը
Ամերիկացի բժիշկները կազմել են այն մթերքների ցանկը, որոնք նպաստում են երիկամային քարերի առաջացմանը: Նրանց կարծիքով, հայտնում է "INNOV"-ը, ամենավտանգավոր ըմպելիքը համարվում է սուրճը: Այն ակտիվացնում է երիկամների աշխատանքը` բարձրացնելով նրանց ծանրաբեռնվածությունը:
Երկրորդ տեղում է կարմիր միսը: Բժիշկները խորհուրդ են տալիս այն փոխարինել թռչնամսով: Հաջորդը, վնասակարության տեսանկյունից, աղն է: Աղի ավելցուկի ժամանակ տեղի է ունենում օրգանիզմում հեղուկի կուտակում, երիկամներում առաջանում է նստվածք, որը հետո փոխակերպվում է քարի: Չորրորդ տեղում թեյի ցանկացած տեսակն է, իսկ հինգերորդում`՝ գազավորված ըմպելիքները: Դրանք մեզի մեջ շատացնում են կալցիումի մակարդակը և, անգամ, սպառնում երիկամային անբավարարությամբ:
Իսկ ահա, կարկադեն (գիբիսկուսի չոր ծաղիկները), համաձայն մեկ այլ հետազոտության, ցուցված է կանանց դաշտանի ժամանակ:
Հիմքեր կան մտածելու, որ այդ ըմպելիքը նվազեցնում է ցավը և թույլ տալիս հրաժարվել ցավազրկող դեղերից: Խորհուրդ է տրվում օգտագործել օրը` նվազագույնը մեկ գավաթ կարկադե: Ցավազրկող ազդեցությունից զատ, այն լավացնում է տրամադրությունը և դրական է ազդում փոքր կոնքի օրգանների աշխատանքի վրա:
Սկզբնաղբյուր՝ meddaily.ru